1. תחילה, נחמם את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
2. נוסיף את העולש הקצוץ למחבת ונטגן קלות עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב, כ-5 דקות.
3. בזמן שהעולש מתבשל, נשבור את הביצים לקערה גדולה ונטרוף אותן היטב.
4. נוסיף לביצים את גבינת הריקוטה, הפטרוזיליה, השמיר והבצל הירוק. נערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. נוסיף את העולש המטוגן לתערובת הביצים ונערבב בעדינות.
6. נשפוך את התערובת למחבת ונבשל על אש נמוכה עד שהחביתה מתייצבת ומתחילה להזהיב בתחתית, כ-10 דקות.
7. נהפוך את החביתה בעדינות ונבשל עוד 5 דקות עד שהיא מוכנה לחלוטין.
8. נגיש חם עם סלט ירקות טרי או לחם קלוי.