חביתה עם כורכום – הטוויסט שישדרג לכם את החביתה

עודכן בתאריך 11/08/2024
חשבתם פעם איך אפשר להפוך חביתה פשוטה למשהו באמת מיוחד? 🌟🍳 הכורכום, עם הצבע הצהוב היפה שלו והריח המיוחד שמזכיר את השוק בימי שישי, הוא בדיוק התבלין שישדרג לכם את החביתה. המתכון הזה הוא להיט ולא בכדי. פשוט פשוט אבל שדרוג רציני. אחרי שטעמתי חשבתי לעצמי, איך עד היום לא יצא לי לתבל חביתה. כל כך פשוט, כל כך משדרג.
מתכון חביתה עם כורכום
מתכון חביתה עם כורכום
5/5
מספר מנות
2
זמן הכנה
5 דק’
מצרכים
3
קלוריות במנה
179.0

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 10 גרם שמן זית (2 כפיות)
  • 5 גרם כורכום

אופן ההכנה

1. טורפים את הביצים: בקערה, טורפים את הביצים יחד עם הכורכום,עד שהכול מתאחד. הצבע הצהוב העמוק של הכורכום מפזר אור ושמחה בתערובת. (מתבלים גם במלח פלפל לפי ההעדפה)

2. שמן: במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית עד שהוא חם ומתחיל להפיץ ריח טוב.

3. בישול החביתה: יוצקים את תערובת הביצים למחבת ומבשלים עד שהחביתה מתחילה להתייצב. מקפלים את החביתה וממשיכים לבשל עד שהיא מוכנה. נותנים לה כמה דקות להתבשל לאט, כדי שכל הטעמים יספגו.

4. קישוט והגשה: מעבירים את החביתה לצלחת עם נייר סופג ומגישים מיד. אפשר לקשט בעשבי תיבול טריים להשלמת המראה והטעם.

איך להשתמש בהרכב הערך התזונתי?

בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)

הרכב ערך תזונתי

מרכיבמשקל (גרם)אנרגיהחלבוניםשומניםפחמימות
ביצה שלמה טריה
שנה מרכיב
180257.422.717.11.3
שמן זית
שנה מרכיב
1082.80.09.20.0
כורכום טחון
שנה מרכיב
517.80.40.53.2
סה"כ358.023.126.84.5

ערך תזונתי למנה

אנרגיהחלבוניםשומניםפחמימות
179.011.513.42.3
סגור
החל מהיום, יש סיכוי שהחביתות שלכם ייראו אחרת. הטוויסט של הכורכום עם החביתה מכה גלים אצלי בבית, וכולם עפים על חביתה פתאום :)
תכינו, תתענגו ושתפו איך יצא! 😋🍳✨

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן