1. טורפים את הביצים: בקערה, טורפים את הביצים יחד עם הכורכום,עד שהכול מתאחד. הצבע הצהוב העמוק של הכורכום מפזר אור ושמחה בתערובת. (מתבלים גם במלח פלפל לפי ההעדפה)
2. שמן: במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית עד שהוא חם ומתחיל להפיץ ריח טוב.
3. בישול החביתה: יוצקים את תערובת הביצים למחבת ומבשלים עד שהחביתה מתחילה להתייצב. מקפלים את החביתה וממשיכים לבשל עד שהיא מוכנה. נותנים לה כמה דקות להתבשל לאט, כדי שכל הטעמים יספגו.
4. קישוט והגשה: מעבירים את החביתה לצלחת עם נייר סופג ומגישים מיד. אפשר לקשט בעשבי תיבול טריים להשלמת המראה והטעם.
בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)
מרכיב | משקל (גרם) | אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|---|---|
ביצה שלמה טריה שנה מרכיב | 180 | 257.4 | 22.7 | 17.1 | 1.3 |
שמן זית שנה מרכיב | 10 | 82.8 | 0.0 | 9.2 | 0.0 |
כורכום טחון שנה מרכיב | 5 | 17.8 | 0.4 | 0.5 | 3.2 |
סה"כ | 358.0 | 23.1 | 26.8 | 4.5 |
אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|
179.0 | 11.5 | 13.4 | 2.3 |