
1. תחילה, נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. נניח את הפלפלים על תבנית אפייה ונאפה אותם במשך 20 דקות, עד שהקליפה שלהם משחימה ומתקלפת בקלות.
2. נוציא את הפלפלים מהתנור ונניח אותם בקערה מכוסה בניילון נצמד למשך 10 דקות. לאחר מכן, נקלף את הקליפה ונחתוך את הפלפלים לרצועות.
3. בינתיים, נקצוץ את הבצל הסגול ונחמם מחבת גדולה עם כף שמן זית. נטגן את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
4. נוסיף למחבת את רצועות הפלפלים הקלויים ונערבב היטב. נטגן עוד 5 דקות.
5. נוסיף למחבת את הזיתים השחורים המגולענים ונערבב.
6. בקערה נפרדת, נטרוף את הביצים עם מעט מלח ופלפל.
7. נוסיף את הביצים הטרופות למחבת ונערבב בעדינות עד שהביצים מתחילות להתקשות.
8. נפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ואת גבינת הפטה המפוררת (אם משתמשים). נמשיך לבשל עוד 2-3 דקות עד שהביצים מוכנות לגמרי.
9. נגיש חם עם לחם טרי או פיתה.