1. בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. נוודא שהכל מעורבב היטב.
2. בקערה נפרדת, נערבב את החלב, הביצים, החמאה המומסת ותמצית הווניל. נערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. נוסיף את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ונערבב בעדינות עד לקבלת בצק חלק.
4. נחמם שמן במחבת על חום בינוני. נוודא שהשמן חם מספיק על ידי טפטוף טיפה קטנה של בצק - אם היא צפה ומתחילה להזהיב, השמן מוכן.
5. בעזרת כף, נניח כמות קטנה של בצק במחבת ונשטח בעדינות לצורת דונאט. נטגן כל צד כ-2-3 דקות עד להזהבה.
6. נוציא את הדונאטס מהמחבת ונניח על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
7. נגיש חם, אפשר לפזר אבקת סוכר מעל או לטבול בשוקולד מומס להשלמת החוויה.