1. מתחילים בהכנת המרינדה: בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, הפפריקה המתוקה והחריפה, השום הכתוש, הכמון, הכוסברה הטחונה, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת, הדבש, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצה למרינדה ומערבבים שוב.
3. מניחים את פילה הדג בקערה עם המרינדה, ומוודאים שכל הדגים מכוסים היטב בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות לספיגת הטעמים.
4. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
5. מסדרים את פילה הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ושופכים מעל את המרינדה שנותרה בקערה.
6. אופים בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות, או עד שהדג מתבשל היטב והופך לעסיסי.
7. מוציאים מהתנור ומגישים חם, מקושט בכוסברה טרייה נוספת אם רוצים.