1. תחילה, קלו את השומשום השחור במחבת יבשה על אש בינונית עד שהוא מתחיל להוציא ריח ארומטי. זה לוקח בערך 5 דקות. שימו לב לא לשרוף את השומשום.
2. לאחר הקלייה, טחנו את השומשום במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ודמוי חמאה.
3. בסיר בינוני, חממו את חלב הקוקוס על אש נמוכה והוסיפו את חמאת השומשום השחור, סוכר הקוקוס ותמצית הווניל. ערבבו היטב עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
4. הוסיפו את שמן הקוקוס וערבבו עד שהוא נמס בתערובת.
5. בקערה קטנה, ערבבו את הקורנפלור עם מעט מים עד לקבלת תערובת חלקה. הוסיפו את התערובת לסיר וערבבו עד שהתערובת מסמיכה.
6. הסירו מהאש ותנו לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, הכניסו למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
7. להכנת רוטב הקרמל המלוח, חממו את הסוכר החום והמים בסיר קטן על אש בינונית עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה לבעבע.
8. הוסיפו את המלח וערבבו היטב. המשיכו לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט, בערך 5 דקות.
9. הסירו מהאש ותנו לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר.
10. להגשה, הוציאו את הגלידה מהמקפיא, הניחו כדור גלידה בקערה ושפכו מעל רוטב קרמל מלוח. תיהנו!