1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. מסננים את הטונה מהשמן ומעבירים לקערה גדולה.
3. מוסיפים לקערה את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, גבינת הפטה, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות וחותכים לריבועים בגודל 10x10 ס"מ.
5. מניחים כף מהתערובת במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
6. מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
7. מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות, עד שהבורקסים זהובים ופריכים.
8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.