1. מתחילים בבישול הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את פילה הסלמון עד שהוא מבושל היטב מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים להתקרר מעט.
3. מכינים את קרם האבוקדו: במעבד מזון, מערבבים את האבוקדו, השום, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
4. חותכים את הסלמון המבושל לקוביות קטנות ומוסיפים אותו לקרם האבוקדו. מערבבים בעדינות כדי לשלב את הטעמים.
5. מערבבים את הפסטה המבושלת עם קרם האבוקדו והסלמון, מוסיפים את עלי הבזיליקום וגבינת הפרמזן ומערבבים היטב.
6. מגישים חם עם תוספת של עלי בזיליקום טריים ופרמזן מגוררת מעל.