1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.
3. מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים לטגן עד שהבצלים מקורמלים.
4. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהן מתרככות.
5. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עם הבצלים והשום.
6. מוסיפים את המים, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
7. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומתרכך.
8. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות לפני ההגשה.