1. שטפו את האורז היטב תחת מים זורמים והניחו בצד.
2. חממו את שמן הזית בסיר גדול והוסיפו את הבצל והשום. טגנו עד שהבצל שקוף.
3. הוסיפו את האורז לסיר וערבבו היטב כך שכל גרגר יצופה בשמן.
4. הוסיפו את המים, הזיתים, המלח והפלפל. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש וכסו את הסיר. בשלו כ-20 דקות או עד שהאורז רך.
5. כבו את האש והוסיפו את עשבי התיבול ומיץ הלימון. ערבבו בעדינות עם מזלג כדי לאוורר את האורז.
6. כסו את הסיר והשאירו לעמוד 5 דקות נוספות לפני ההגשה.