1. מתחילים בשטיפת האורז תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה עוזר להיפטר מעמילן עודף ומבטיח אורז רך ולא דביק.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ורך.
3. מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים היטב עם הבצל והשמן למשך כ-2 דקות. זה עוזר לאורז לספוג את הטעמים.
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 15-20 דקות, או עד שהאורז סופג את כל המים והופך לרך.
5. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות. זה מאפשר לאורז להמשיך להתבשל באדים ולהיות רך ונימוח.
6. מוסיפים את הזיתים השחורים, גבינת הפטה, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האורז.
7. מגישים חם ומקשטים בעוד פטרוזיליה קצוצה אם רוצים.