1. חממו את השמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל שקוף.
3. הוסיפו את הפפריקה, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל וערבבו היטב.
4. הוסיפו את העגבניות וגרגרי החומוס וערבבו.
5. הוסיפו את האורז וערבבו עד שהוא מצופה בתבלינים.
6. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
7. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
8. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
9. פתחו את הסיר, הוסיפו את הכוסברה וערבבו בעדינות לפני ההגשה.