1. חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל שקוף.
3. הוסיפו את הפלפל האדום וטגנו עוד 2 דקות.
4. הוסיפו את האורז וערבבו היטב כך שכל גרגר יצופה בשמן.
5. הוסיפו את השעועית השחורה, רוטב העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל וערבבו.
6. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
7. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות, או עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומתרכך.
8. הסירו מהאש ותנו לאורז לנוח 5 דקות לפני ההגשה.
9. קשטו בכוסברה קצוצה והגישו חם.