1. חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל שקוף.
3. הוסיפו את הפלפל האדום וטגנו עוד 2 דקות.
4. הוסיפו את רסק העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל וערבבו היטב.
5. הוסיפו את האורז וערבבו עד שהוא מצופה בתבלינים.
6. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
7. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו כ-30 דקות עד שהאורז רך.
8. הוסיפו את השעועית השחורה ובשלו עוד 5 דקות.
9. הסירו מהאש והוסיפו את הכוסברה הקצוצה לפני ההגשה.