1. מתחילים בהכנת הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את פילה הדג הטחון עם הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הג'ינג'ר, הביצה, פירורי הלחם, הכוסברה, רוטב הסויה, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל בינוני ומניחים על מגש.
3. מחממים שמן קנולה במחבת גדולה על אש בינונית ומטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד.
4. באותה מחבת, מוסיפים את חלב הקוקוס ומשחת הקארי הירוק. מערבבים היטב עד שהמשחה נמסה בחלב הקוקוס.
5. מוסיפים את רוטב הדגים, הסוכר החום, מיץ הליים והצ'ילי (אם משתמשים). מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
6. מוסיפים את האפונה והשעועית הירוקה ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.
7. מחזירים את הקציצות למחבת ומבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה, כדי שהקציצות יספגו את הטעמים של הרוטב.
8. מגישים חם, מקשטים בעלי בזיליקום טריים ונהנים ממנה אסייתית חלומית.