1. קלפו את הרימונים והוציאו את הגרעינים. קלפו וחתכו את התפוחים לקוביות קטנות.
2. קצצו את הבצל הסגול לחתיכות קטנות.
3. חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא מתרכך.
4. הוסיפו את גרעיני הרימון והתפוחים לסיר. ערבבו היטב.
5. הוסיפו את הסוכר החום, חומץ התפוחים, הג'ינג'ר והקינמון. ערבבו והביאו לרתיחה.
6. הנמיכו את האש ובשלו על אש קטנה במשך 30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהצ'אטני מסמיך.
7. תבלו במלח לפי הטעם והסירו מהאש. תנו לצ'אטני להתקרר לפני ההגשה.