1. מתחילים בחימום שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שהוא מתחיל להזהיב ולהפיץ ריח נפלא.
2. מוסיפים את התרד הטרי למחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. זה לוקח בערך 3-4 דקות.
3. מוסיפים את הפתיתים למחבת ומערבבים היטב כך שהם יתערבבו עם התרד והשום.
4. מוסיפים את המים הרותחים למחבת, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10-12 דקות, או עד שהפתיתים סופגים את כל הנוזלים ומתרככים.
5. מסירים את המכסה, מוסיפים את הפרמזן המגורד ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה ומתפזרת באופן אחיד.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים שוב ומגישים חם.