1. מתחילים בטיגון הבצל הקצוץ בשמן זית במחבת גדולה עד שהוא מזהיב.
2. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד דקה.
3. מוסיפים את הפתיתים למחבת ומטגנים אותם קלות עד שהם מתחילים להזהיב.
4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הפתיתים, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים סופגים את כל הנוזלים.
5. בינתיים, במחבת קטנה נוספת, קולים את גרעיני החמנייה עד שהם מזהיבים.
6. לאחר שהפתיתים מוכנים, מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את גרעיני החמנייה הקלויים ומערבבים שוב.
8. מפזרים מעל פרמזן מגורד ומגישים חם.