1. תחילה, חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית אפייה בגודל בינוני עם נייר אפייה.
2. קצצו את הבצל והשום וטגנו אותם במחבת עם מעט שמן זית עד שהם מזהיבים.
3. הוסיפו את הפטריות הקצוצות למחבת והמשיכו לטגן עד שהן מתרככות ומשחררות את הנוזלים שלהן.
4. העבירו את תערובת הפטריות לקערה גדולה והוסיפו את גרעיני החמנייה, קמח השקדים, חלב השקדים, הביצים, שמן הזית והתימין. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
5. ערבבו היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. העבירו את התערובת לתבנית האפייה והשטיחו אותה בעזרת כף.
7. אפו בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה.
8. הוציאו מהתנור ותנו לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.