1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
3. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח עד שהם רכים, כ-10 דקות.
4. מוסיפים את האפונה הקפואה למים עם תפוחי האדמה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
5. מסננים את הפסטה, תפוחי האדמה והאפונה ומחזירים לסיר.
6. מוסיפים את הפסטו ושמן הזית ומערבבים היטב עד שהכל מצופה ברוטב.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8. מגישים עם פרמזן מגורד מעל.