1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
2. מקלפים וחותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות קטנות.
3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את השום עד שהוא מזהיב.
4. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי למחבת ומבשלים כ-10 דקות עד שהוא רך.
5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד 5 דקות.
6. מוסיפים את הפרמזן, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
7. מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה לרוטב. מערבבים עד שהפסטה מכוסה ברוטב.
8. מגישים חם עם עלי בזיליקום לקישוט.