1. הביאו סיר גדול עם מים לרתיחה והוסיפו מעט מלח.
2. הוסיפו את הפסטה ובשלו לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה.
3. בזמן שהפסטה מתבשלת, חתכו את הברוקולי לפרחים קטנים.
4. כ-3 דקות לפני שהפסטה מוכנה, הוסיפו את הברוקולי לסיר עם הפסטה.
5. סננו את הפסטה והברוקולי ושמרו כוס ממי הבישול.
6. באותו סיר, חממו את שמן הזית והוסיפו את השום. טגנו קלות עד שהשום מתחיל להזהיב.
7. החזירו את הפסטה והברוקולי לסיר והוסיפו את חלב השקדים. ערבבו היטב.
8. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, ואם רוצים, הוסיפו גם את גבינת הפרמזן.
9. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט ממי הבישול ששמרתם.
10. הגישו חם ותיהנו!