1. מתחילים בבישול הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים את קוביות הבטטה על תבנית אפייה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. אופים כ-20 דקות עד שהבטטות רכות וזהובות.
3. מכינים את הרוטב: במעבד מזון, טוחנים את אגוזי הלוז והשום הקלוי יחד עם שמן הזית עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הפרמזן המגורד וממשיכים לטחון עד שהרוטב אחיד.
4. מערבבים את הפסטה המבושלת עם קוביות הבטטה והרוטב. מערבבים היטב עד שהפסטה מצופה ברוטב בצורה אחידה.
5. מגישים את הפסטה עם עלי בזיליקום טריים לקישוט ומעט פרמזן מגורד מעל. מומלץ להגיש חם ולהתענג על כל ביס!