1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים הפושרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים את הבצק עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.
3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לתפוח במקום חמים למשך כ-20 דקות.
4. לאחר שהבצק תפח, מוסיפים את הזיתים, גבינת הפטה ועלי הבזיליקום ולשים בעדינות עד שהמרכיבים מתפזרים באופן שווה בבצק.
5. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומעצבים כל חלק לכדור קטן.
6. מחממים מחבת על אש בינונית ומטגנים כל כדור בצק במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהפיתות מזהיבות ותפוחות.
7. מגישים חם עם מטבלים אהובים או סלט טרי.