1. מתחילים בהכנת המרינדה: בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, הפפריקה המתוקה והחריפה, השום הגבישי, אבקת הבצל, המלח, הפלפל השחור, הסוכר החום, החרדל, רוטב הסויה, חומץ התפוחים והדבש. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את העוף השלם בקערה ומעסים אותו היטב מכל הצדדים עם המרינדה. חשוב לוודא שהעוף מכוסה היטב בתערובת התבלינים.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות, כדי שהעוף יספוג את כל הטעמים.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
5. מסדרים את פרוסות הלימון, הבצלים, הגזרים ותפוחי האדמה בתבנית אפייה גדולה. יוצקים מעל את כוס המים.
6. מניחים את העוף על הירקות בתבנית, ומכניסים לתנור החם.
7. אופים את העוף במשך 90 דקות, או עד שהעוף זהוב ופריך מבחוץ ומבושל היטב מבפנים. מומלץ לבדוק את העוף לאחר 60 דקות ולוודא שהוא לא נשרף.
8. מוציאים את העוף מהתנור ונותנים לו לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך וההגשה. זה יאפשר למיצים להתפזר בצורה אחידה בבשר.