1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית אפייה בגודל 24 ס"מ.
2. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר החום, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון.
3. בקערה נפרדת, טרפו את הביצים עם השמן ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת היבשה וערבבו בעדינות עד לאיחוד.
5. הוסיפו את הגזר והתפוחים המגורדים וערבבו בעדינות.
6. קפלו פנימה את אגוזי הפקאן הקצוצים.
7. העבירו את התערובת לתבנית האפייה המוכנה והחליקו את החלק העליון בעזרת כף.
8. אפו בתנור שחומם מראש למשך 50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
9. הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני שתעבירו אותה לרשת קירור.
10. הגישו את העוגה בטמפרטורת החדר או חמימה, ותיהנו מכל ביס!