1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. שטפו את עגבניות השרי וייבשו אותן היטב.
3. הניחו את העגבניות בקערה גדולה והוסיפו את השום הכתוש, שמן הזית, מלח ופלפל. ערבבו היטב עד שכל העגבניות מצופות בתערובת.
4. פרסו את העגבניות על תבנית אפייה בשכבה אחת כדי להבטיח צלייה אחידה.
5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 15-20 דקות, או עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות להשחים.
6. הוציאו את התבנית מהתנור והוסיפו את עלי הבזיליקום והחומץ הבלסמי. ערבבו בעדינות כדי לשלב את הטעמים.
7. הגישו חם או בטמפרטורת החדר, לצד לחם טרי או כמנה נלווית למנה עיקרית.