1. נתחיל בניקוי הסרדינים: יש להסיר את הראש והזנב ולנקות את הבטן. ניתן לבקש מהדייג לעשות זאת עבורכם.
2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
3. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שהוא מתחיל להזהיב.
4. מוסיפים את הסרדינים למחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב.
5. מוסיפים את היין הלבן למחבת ומביאים לרתיחה קלה.
6. מוסיפים את מיץ הלימון, הפטרוזיליה והבזיליקום, ומערבבים בעדינות.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
8. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ומעניקה לרוטב מרקם חלק.
9. מגישים את הסרדינים עם הרוטב על צלחת הגשה ומקשטים בעוד קצת פטרוזיליה קצוצה.