1. נתחיל בניקוי הסרדינים: יש לשטוף אותם היטב תחת מים זורמים ולהסיר את הקשקשים והקרביים. ניתן לבקש מהדייג לעשות זאת עבורכם.
2. חותכים את הלימונים לפרוסות דקות ושומרים בצד.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
4. מוסיפים את השום הכתוש למחבת ומטגנים קלות עד שהשום מתחיל להזהיב.
5. מסדרים את הסרדינים במחבת בשכבה אחת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב.
6. מוסיפים את פרוסות הלימון והתימין למחבת, וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.
7. מוסיפים את החמאה למחבת ומערבבים בעדינות עד שהיא נמסה ומצפה את הסרדינים.
8. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם עם פרוסות לימון נוספות לקישוט.