1. מתחילים בבישול הספגטי לפי הוראות היצרן עד שהוא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על חום בינוני ומוסיפים את השום הכתוש. מטגנים קלות עד שהשום מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים למחבת את לבבות הארטישוק ומטגנים במשך 3-4 דקות עד שהם מתחממים ומעט מזהיבים.
4. מוסיפים את הפסטו למחבת ומערבבים היטב עם הארטישוק והשום.
5. מוסיפים את הספגטי המבושל למחבת ומערבבים עד שהפסטו מצפה את כל הפסטה בצורה אחידה.
6. מוסיפים את הפרמזן המגורד ומערבבים שוב עד שהוא נמס ומתמזג עם הפסטה.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם עם עלי בזיליקום טריים לקישוט.