1. תחילה, יש לשטוף היטב את עלי התרד ולייבש אותם בעזרת מגבת נייר. חשוב שהעלים יהיו יבשים כדי שהסלט לא יהיה מימי.
2. חותכים את גבינת הפטה לקוביות קטנות ומניחים בצד.
3. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל הסגול לפרוסות דקות.
4. בקערה גדולה, מערבבים את עלי התרד, קוביות הפטה, עגבניות השרי, פרוסות הבצל והזיתים.
5. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מפזרים מעל את האורגנו הקצוץ ומגישים מיד.