1. קלפו את המנגו וחתכו אותו לרצועות דקות. הניחו בקערה גדולה.
2. קלפו את הגזר וחתכו אותו לגפרורים דקים. הוסיפו לקערה עם המנגו.
3. חתכו את המלפפון והפלפל האדום לרצועות דקות והוסיפו לקערה.
4. בקערה קטנה, ערבבו את רוטב הדגים, מיץ הליים, הסוכר החום, שמן השומשום והצ'ילי הקצוץ עד לקבלת רוטב אחיד.
5. שפכו את הרוטב על הירקות וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. הוסיפו את הכוסברה והנענע הקצוצות וערבבו שוב.
7. פזרו מעל את הבוטנים הקלויים הקצוצים והוסיפו מלח לפי הטעם.
8. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והמרגשים של הסלט התאילנדי עם מנגו.