1. מתחילים בהכנת אטריות האורז: מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן רכות אך עדיין יציבות. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. מניחים בצד.
2. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את רוטב הסויה, מיץ הליים, הסוכר החום, שמן השומשום והצ'ילי הגרוס. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והרוטב אחיד.
3. בקערה גדולה מערבבים את אטריות האורז עם הגזר, המלפפון, הפלפל האדום, הנבטים והבצלים הירוקים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
4. מוסיפים את הכוסברה והבוטנים הקצוצים ומערבבים שוב בעדינות.
5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך עם מלח או עוד מיץ ליים.
6. מגישים את הסלט מיד או שומרים במקרר עד שעתיים לפני ההגשה.