1. ראשית, קולפים את הגזרים, הסלק, הקולורבי והצנון. לאחר מכן, חותכים את כל השורשים לרצועות דקות בעזרת קולפן ג'וליאן או מנדולינה. חשוב שהרצועות יהיו דקות כדי שהסלט יהיה קליל ונעים לאכילה.
2. מעבירים את כל רצועות השורשים לקערה גדולה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים בעדינות כדי שהפטרוזיליה תתפזר באופן שווה.
3. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
4. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל הרצועות מצופות ברוטב.
5. לבסוף, מפזרים את גרעיני החמניה הקלויים מעל הסלט. ניתן להוסיף עוד קצת פטרוזיליה לקישוט אם רוצים.
6. מגישים מיד ונהנים מהקראנצ' המושלם!