
1. התחילו בפריסת השומר לפרוסות דקות ככל האפשר. ניתן להשתמש במנדולינה כדי לקבל פרוסות אחידות ודקות.
2. חצו את עגבניות השרי והניחו בקערה גדולה יחד עם השומר הפרוס.
3. הוסיפו את הבצל הסגול הפרוס לקערה וערבבו בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
4. בקערה קטנה, ערבבו יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. טעמי את הרוטב ותקני תיבול לפי הצורך.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. הוסיפו את עלי הפטרוזיליה הקצוצים וגבינת הפרמזן המגוררת וערבבו שוב בעדינות.
7. הגישו את הסלט מיד, או שמרו במקרר עד ההגשה. הסלט טעים במיוחד כשהוא קר ומרענן.