1. התחילו בהכנת הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו שוב. הניחו בצד.
2. בקערה גדולה, שלבו את גרגרי החומוס המבושלים, גרגרי הרימון, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והנענע. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע בגרגרי הרימון.
3. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
4. טעמו והוסיפו עוד מלח או פלפל אם יש צורך.
5. הגישו מיד או שמרו במקרר עד להגשה. הסלט טעים במיוחד כשהוא קר ומרענן.