1. תחילה, נשטוף את החסה הרומית היטב ונייבש אותה בעזרת מגבת נייר. לאחר מכן, נחתוך את החסה לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
2. נוסיף לקערה את הקרוטונים וגבינת הפרמזן המגוררת. נערבב בעדינות כדי שהמרכיבים יתפזרו באופן שווה.
3. להכנת הרוטב, נערבב בקערה קטנה את רוטב הקיסר עם שמן הזית, השום הכתוש ומיץ הלימון. נערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
5. נפזר מעל הסלט את הפלפל השחור הגרוס הטרי ונוסיף מלח לפי הטעם.
6. נגיש את הסלט מיד, כדי לשמור על רעננות החסה ופריכות הקרוטונים.