1. תחילה, נשטוף היטב את החסה הרומית ונייבש אותה. נחתוך את העלים לחתיכות בגודל בינוני ונניח בקערה גדולה.
2. נוסיף את הדגים המלוחים לחסה. אם משתמשים באנשובי, ניתן לחתוך אותם לחתיכות קטנות.
3. נוסיף את הקרוטונים והגבינה המגוררת לקערה.
4. להכנת הרוטב, נערבב בקערה קטנה את החרדל, מיץ הלימון והשום הכתוש. נתחיל להוסיף את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב חלק.
5. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב ונערבב היטב.
6. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
7. נגיש את הסלט מיד ונהנה מהטעמים המיוחדים.