1. תחילה, נשטוף את הקינואה היטב תחת מים זורמים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה. לאחר מכן, נבשל את הקינואה עם 2 כוסות מים בסיר על אש בינונית עד שהמים נספגים והקינואה רכה, כ-15 דקות. נניח לקינואה להתקרר מעט.
2. בזמן שהקינואה מתבשלת, נחתוך את הטופו לקוביות קטנות. נחמם מחבת עם כף שמן זית ונוסיף את קוביות הטופו. נטגן את הטופו עד שהוא מזהיב מכל הצדדים, כ-5 דקות. נוסיף למחבת את רוטב הסויה, מיץ הלימון והדבש או הסירופ מייפל, ונערבב היטב עד שהטופו מצופה ברוטב.
3. בקערה גדולה, נערבב את הקינואה המבושלת עם הטופו המטוגן, הפלפל האדום, המלפפון, הגזר והפטרוזיליה. נוסיף כף שמן זית נוספת, מלח ופלפל לפי הטעם, ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מתמזגים.
4. נגיש את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר. ניתן להוסיף עוד פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה.