1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מכסה ומשאירים לעמוד כ-5 דקות עד שהקוסקוס סופג את כל המים ומתרכך.
2. לאחר שהקוסקוס מוכן, מוסיפים לו את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.
3. מוסיפים לקוסקוס את פלחי התפוז, הפטרוזיליה, הנענע והשקדים הקלויים. מערבבים בעדינות כדי לשמור על שלמות הפלחים.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב בעדינות.
5. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה.