1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מכסים את הקערה ומניחים לקוסקוס לספוג את המים במשך כ-5 דקות.
2. לאחר שהקוסקוס ספג את כל המים, מוסיפים כף שמן זית ומיץ לימון ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.
3. מוסיפים את הזיתים השחורים, הפלפל האדום, המלפפון, הפטרוזיליה והנענע לקוסקוס ומערבבים היטב.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
5. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.