1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מכסה ומשאירים לעמוד כ-10 דקות עד שהקוסקוס סופג את כל המים ומתרכך.
2. לאחר שהקוסקוס מוכן, מוסיפים לו את שמן הזית ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.
3. מוסיפים את גבינת הבולגרית המפוררת ומערבבים בעדינות.
4. מוסיפים את העגבנייה, המלפפון והפלפל האדום ומערבבים שוב בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצות ומערבבים.
6. סוחטים מעל את מיץ הלימון ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב כדי לוודא שכל המרכיבים מתובלים בצורה אחידה.
7. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומגישים מיד, או מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.