1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה ומוסיפים מעט מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב עד שהרוטב אחיד.
3. מוסיפים את החמוציות, אגוזי המלך, גבינת הפטה והבצל הירוק לקערת הפסטה. מערבבים בעדינות כדי שהמרכיבים יתפזרו באופן שווה.
4. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. ניתן להוסיף עוד מלח, פלפל או דבש לפי הטעם האישי.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר. הסלט טעים במיוחד ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו במקרר עד יומיים.