1. נתחיל בחימום שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. נוסיף את הבצל הסגול ונאדה אותו עד שהוא מתחיל להתרכך ולהפוך לשקוף, כ-3 דקות.
2. נוסיף את השום הכתוש ונערבב היטב למשך דקה נוספת, עד שהשום מפיץ ריח נפלא.
3. נוסיף את הפטריות למחבת ונבשל אותן עד שהן מתרככות ומשחימות קלות, כ-5 דקות. נוודא לערבב מדי פעם כדי שהפטריות יתבשלו באופן שווה.
4. נכבה את האש ונניח לפטריות להתקרר מעט.
5. בקערה גדולה נערבב את עלי הרוקט עם הפטריות המבושלות.
6. נוסיף את החומץ הבלסמי, מיץ הלימון, מלח ופלפל ונערבב היטב עד שכל המרכיבים מתמזגים.
7. נפזר מעל את גבינת הפרמזן המגוררת ואת אגוזי המלך הקלויים.
8. נגיש את הסלט מיד, או נשמור במקרר עד להגשה.