1. תחילה, נשטוף את הפטריות ונחתוך אותן לפרוסות דקות. נשטוף גם את עגבניות השרי ונחתוך אותן לחצאים.
2. במחבת גדולה, נחמם את שמן הזית על אש בינונית. נוסיף את השום הכתוש ונערבב למשך כדקה עד שהשום מתחיל להעלות ריח.
3. נוסיף את הפטריות למחבת ונקפיץ אותן למשך כ-5 דקות עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.
4. נוסיף את עגבניות השרי למחבת ונערבב בעדינות למשך כ-2 דקות נוספות.
5. נוסיף את החומץ הבלסמי והדבש, ונערבב היטב כך שכל המרכיבים יתערבבו יחד.
6. נתבל במלח ופלפל לפי הטעם, ונערבב שוב.
7. נעביר את הסלט לקערת הגשה ונפזר מעל את עלי הבזיליקום הטריים.
8. נגיש את הסלט חם או בטמפרטורת החדר, לפי ההעדפה.