1. תחילה, יש לשטוף היטב את הפטרוזיליה ולייבש אותה. לאחר מכן, קוצצים את הפטרוזיליה דק ככל האפשר ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את הזיתים השחורים לחצאים ומוסיפים לקערה עם הפטרוזיליה.
3. קוצצים את הבצל הסגול דק ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
5. חותכים את המלפפון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
6. מערבבים את כל המרכיבים יחד.
7. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון לסלט ומערבבים היטב.
8. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
9. מגישים את הסלט מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.