1. מתחילים בבישול העדשים: שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם מים רותחים למשך כ-20 דקות, עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהעדשים מתבשלות, חותכים את גבינת החלומי לקוביות ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מניחים בצד.
3. חותכים את הבצל הסגול לחצאי טבעות, את הפלפל האדום לקוביות, ואת עגבניות השרי לחצאים.
4. בקערה גדולה מערבבים את העדשים המבושלות, גבינת החלומי המטוגנת, הבצל, הפלפל, עגבניות השרי והפטרוזיליה הקצוצה.
5. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ומגישים.