1. מתחילים בבישול העדשים: שוטפים את העדשים היטב ומבשלים בסיר עם מים רותחים למשך כ-20 דקות, עד שהן רכות אך לא מתפרקות.
2. מסננים את העדשים ומניחים להן להתקרר מעט.
3. בינתיים, קוצצים את הפלפלים החריפים, הבצל הסגול, ועגבניות השרי.
4. בקערה גדולה מערבבים את העדשים המבושלות עם הפלפלים, הבצל, העגבניות והפטרוזיליה.
5. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עד שהסלט מתובל באופן אחיד.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
7. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.