1. מתחילים בהכנת הפקאנים המסוכרים: מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את החמאה. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים היטב עד שהם מצופים בקרמל מכל הצדדים. מעבירים את הפקאנים לנייר אפייה ומניחים להם להתקרר.
2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערת סלט גדולה.
3. מוסיפים את שמן הזית והחומץ הבלסמי לעגבניות ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בעגבניות.
4. מוסיפים את הפקאנים המסוכרים שהתקררו ואת גבינת הפטה המפוררת לסלט ומערבבים בעדינות.
5. מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים מיד.