1. תחילה, יש לשטוף היטב את עגבניות השרי ולחתוך אותן לחצאים. אם העגבניות קטנות במיוחד, ניתן להשאיר אותן שלמות.
2. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה עם העגבניות.
3. חותכים את גבינת הבולגרית לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים. ניתן לקרוע אותם בידיים כדי לשמור על הטעם והארומה.
5. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם העדין של הגבינה.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד מלח או פלפל לפי הטעם האישי.
7. מגישים מיד, כדי ליהנות מהטריות והטעמים המלאים של הסלט.